#kvinnerinn

Jeg må bare si det, jeg er så utrolig imponert over min venninne Susanne, som nok en gang klarer å dra igang et nasjonalt initiativ i tillegg til full jobb, tre barn og alltid tid til overs for en telefonsamtale eller et vinglass på Kunstnernes Hus. 

Hvis du er usikker på hva du syntes om hennes siste kampanje #kvinnerinn - vil jeg anbefale deg å høre igjennom gårsdagens episode av EKKO (på NRK P2, såklart). 

Noen ganger er jeg litt naiv, men kanskje mest lat, og tenker at likestillingen har kommet så langt i dette landet at det lille som gjenstår kommer til å "gå seg til". Så får jeg plutselig denne eposten, og innser at det nok heller er jeg som er heldig - med familie, kollegaer, arbeidsgiver og venner - enn det faktum at Norge i dag er likestilt. Vi er ikke det.

"Gøy med jenter som har et forhold til musikk!" 😔

Et bilde publisert av Pia Skevik (@piaskevik)

"Gøy med jenter med ører" som noen kommenterte senere. Uansett - i dag dro mine to søstre og jeg til byen og forhåndstemte! Jeg krysset i vei som om det var bondesjakk.

Borgerplikt ✔️. Har aldri krysset så mange #kvinnerinn 👋🏻 @susannekaluza

Et bilde publisert av Pia Skevik (@piaskevik)

Og mens vi tygger litt på likestillingsdropset kan vi kose oss med denne glemte saken fra en av nåtidens mest kjente feminister - som faktisk er fullt påkledd i (nesten) hele denne videoen. Vi skjønner jo at det er for å illustrere et poeng, men fortsatt mye god høna/egget lol å hente.